×
WeddingMag

Jak připravit pohoštění na svatební afterparty

Svatební oslavy pokračují i večer. V létě nebo koncem jara se může jednat o grilovací party nebo se venku může podávat hovězí guláš. Jaké pohoštění je třeba připravit i v chladnějším období?

Tipy na svatební afterparty

Tradiční pohoštění tvoří obvykle cukroví a obložené mísy. Avšak pro jedinečnou příležitost, jakou je svatební afterparty, je vhodné připravit něco méně tradičního. Můžete si připravit např. steak na rumunský způsob, carpaccio z lososa, chlebíčky s pršutem a rozmarýnkovým máslem nebo zeleninové chlebíčky. Jako nápoj se hodí druhy kvalitního vína.

Steak na rumunský způsob (6 porcí)

Na tuto pochoutku potřebujete:

  • 600 g zadního hovězího masa,
  • 2 polévkové lžíce oleje,
  • 150 g slaniny,
  • pepř,
  • chilli papričky,
  • sůl.

Nejprve nakrájíte maso přes vlákno na plátky vysoké cca 2,5 cm, naklepete je rukou a necháte je asi hodinu odstát a potom je opečete na dobře rozehřátém grilu nebo pánvi.

Jak strávit svatební noc a jak ji prožívali naši předci?

Mezitím nakrájíte slaninu na tenké plátky a osmažíte ji na oleji. Hotové maso osolíte, opepříte, přidáte chilli papričku a dva plátky slaniny. K masu se hodí různé druhy zeleninových salátů, např. rajčatový salát s paprikami.

Rajčatový salát s paprikami (6 porcí)

Na tento salát je potřeba:

  • 6 ks rajčat,
  • 6 paprik,
  • ½ paličky česneku,
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje,
  • snítky dobromyslu, mohou být i sušené,
  • sůl.

Omytá rajčata nakrájíte na kolečka, omyté papriky na kostky, česnek oloupete a nadrobno nasekáte. Vše smícháte s olivovým olejem, osolíte a přidáte dobromysl, zvanou též oregano a necháte v lednici uležet.

Carpaccio z lososa (6 porcí)

Recept na carpaccio z čerstvého lososa. Vynikající pohoštění

Chlebíčky s pršutem a rozmarýnkovým máslem (12 ks)

Recept na chlebíčky s pršutem a rozmarýnovým máslem

Zeleninové chlebíčky (6 ks)

Další pochoutkou na afterparty mohou být zeleninové chlebíčky. Na jejich přípravu potřebujete 4 polévkové lžíce olivového oleje, nejlépe extra virgine, 1 ks velké papriky, 50 g plněných oliv, 1 ks. rajčete, 6 krajíčků veky, česnek, sůl a pepř.

Papriku omyjete a nakrájíte na proužky, olivy rozpůlíte, rajče spaříte, oloupete a nasekáte. Opečete veku a potřete ji z jedné strany česnekem. V pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte papriku, rajče, osolte a opepřete. Opékejte za občasného míchání do změknutí papriky a zhoustnutí směsi.

Potom odstavte z plotny a dejte vychladnout. Zbylým olejem pokapejte veku, potřenou česnekem a pokryte směsí. Směs můžete ozdobit lístky čerstvé bazalky.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.