×
WeddingMag

Vybavení bufetu, Cateringový nábytek, Termosky

catering

Bufet je gastronomické zařízení, ve kterém se v krátkém čase obslouží velký počet zákazníků. Správně zvolené uspořádání vybavení, nejen že zlepší a usnadní prácí, ale nabízené jídlo je i pěkně prezentováno. Tady je všeobecně známé rčení, že jíme i očima. Čím více jsou produkty dostupnější a chutnější, tím větší je šance na úspěch. Je tedy potřeba se postarat o správně zvolené vybavení. Z čeho se skládá základní vybavení bufetu?

Co je to bufet?

Podle definice je bufet místem rychlého občerstvení přímo z pultu. Zákazníci tak mají snadný přístup (především vizuální) k nabízeným produktům a proto je velmi důležité, aby jídlo bylo dobře prezentováno, vypadalo chutně a čerstvě. Klíčem k úspěchu je vystavení a rotace produktů, tak aby celková prezentace nebyla narušena, například pohledem na vysušené kousky masa a vadnoucí zeleninu. Bufet je tedy charakterizován jako samostatně fungující kontinuum, ve kterém může docházet i k znehodnocení prodávaných produktů, díky čemu může dojít k odrazení nákupu potencionálních klientů. Některé produktu, méně prodejné, mohou ve vitrínách ležet delší dobu, proto je velmi důležité používat správné vybavení, abychom jsme předešli k nechtěnému znehodnocování nabízených produktů.

Bufet musí mít must – have

Každý bufet má jiné potřeby. Někteří se specializují na rychlé občerstvení, jiní na saláty, večere, nebo polední menu. Každý z těchto nabízených produktů potřebuje odlišné podmínky prezentace. Saláty by měly být prezentovány v chladících vitrínách, naopak teplá jídla alespoň při pokojové teplotě. Výrobci zařízení proto plní požadavky klientů a nabízejí různé typy banketového a cateringového nábytku. V závislosti nabízených produktů by měl být bufet vybaven teplými a chladícími vitrínami. Teplé vitríny jsou určené pro hlavní jídla, různá masa a přílohy. Chladící vitríny jsou základním doplňkem pro podávání různých salátů.

Ďábel je v příslušenství

Kromě základního vybavení nesmíme zapomenout i na menší vybavení jako jsou servírovací podnosy a tácy, etažéry a dortové stojany, chafingy – to vše je důležité jako varné desky, nebo stoly. Nesmíme ale zapomenout ani na nápoje. Různé typy a velikosti gastronomických termosů umožňují uchování teplých polévek, nebo nápojů po delší dobu. Pokud si myslíte, že velké náklady na bufetové vybavení skončilo – mýlíte se. Existuje mnoho dalšího vybavení, které se nezdají být drahé, ale mohou zatížit vaši peněženku.

Kde koupit cateringový nábytek?

Vybavení pro stravovací zařízení je nejlepší dokončit najednou. Takovou možnost Vám nabízí obchod Gastromania.CZ. Veškeré potřebné vybavení, od teplých vitrín až po termosy si můžete objednat on-line s dodáním přímo domů. Prodáváme vybavení nejen v nejvyšší kvalitě, ale také za nízké ceny.

Uspořádání gastronomického vybavení ve Vašem zařízení musíte mít dobře promyšlené. V závislosti nabízených jídel budou vaše potřeby odlišné. Stojí za zvážení, zda se chcete zaměřit na jeden druh jídel, nebo zda budete chtít co nejširší možnou nabídku. Každé rozhodnutí může mít značné náklady, proto byste měli využít obchodu Gastromania.CZ, kde vysoká kvalita jde ruku v ruce s přijatelnými cenami.

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..