×
WeddingMag

Svatební hostina: Prozradíme vám trendy pro podzim 2011

FOTO: Svatební dort - ilustrační foto
Zdroj: sxc.hu

Proč tolik milujeme svatby? Kvůli tomu, že je to nádherná oslava lásky? Omyl! Především kvůli velkým hostinám, které následují po obřadu. A kdo tvrdí, že je to jinak, ten lže.

FOTO: Svatební dort - ilustrační foto
Zdroj: sxc.hu

Podzim je pro svatbu ideálním ročním obdobím. Všude je spousta barev, léto už je dávno u konce, a zima se chystá na svůj úder. Jak připravit dokonalou podzimní svatbu? Přinášíme vám několik tipů převzatých přímo ze svatebních agentur.

Trend č.1: Hostina jako na chalupě

Trendem letošního podzimu je návrat ke klasickému rodinnému stolování. Zákazníci cateringových agentur žádají především vytvoření uvolněné a intimní atmosféry a toho lze velmi jednoduše docílit v místnosti vytápěné kamenným krbem a použitím přírodních materiálů.

FOTO: Dýně
Dýně je skvělým doplňkem hostiny ve venkovském stylu, Zdroj: sxc.hu

Důležitý je také výběr potravin – letos je v kurzu jednoduché a čerstvé menu, sestavené z regionálních potravin – nejlépe v kvalitě bio.

Svatební agentury také zažívají boom tzv. ekosvateb, kdy je i sebemenší doplněk spjat s přírodou a veškeré použité materiály (včetně nevěstiných šatů) jsou recyklovatelné.

Trend č.2: Jednoduchost a elegance

Zapomeňte na mohutné dorty s plastovými dekoracemi, letos jsou v módě vysoce elegantní dorty, zdobené nápaditými jedlými dekoracemi. Některé nevěsty dokonce dort ze své velké hostiny úplně vypouštějí a dávají přednost jednoduchým sladkostem – francouzským mini zákuskům nebo ovocným košíčkům, které v sobě mají ukrytý tajný vzkaz pro každého ze svatebních hostů.

FOTO: Cupcakes
Hravou a zároveň elegantní alternativou svatebního dortu jsou malé dezerty, Zdroj: sxc.hu

Pokud však zvolíte tradiční dort, vzpomeňte na ten ze svatby Kate a Williama – osmipatrový ovocný dezert, politý bílou cukrovou polevou, ozdobený iniciály novomanželů – velký, a přesto skromný a elegantní.

Trend č.3: Barevná svatba

Podzim je nejbarevnějším ročním obdobím a svatba je událostí, která se může stát opravdu velkolepou oslavou barev. Letos jsou v kurzu kombinace – např. sytě růžová se slonovinovou kostí, oranžová a stříbrná nebo fialová a jablečně zelená.

Barvy se dají jednoduše zkombinovat při slavnostním prostírání – jinou barvu mohou mít talíře a jinou ubrus.

FOTO: Svatba
Jablečná zelená a lila, to jsou barvy letošního podzimu, Zdroj: wikipedia.com

Nepostradatelnou ozdobou podzimní svatby je dýně, která ovšem nemusí jen tak ležet uprostřed stolu – dají se do ní zapíchat malé ovocné špízy nebo ji můžete vydlabat a potom poslouží jako chladič na víno. S trochou šikovnosti se dá do dýně také vyřezat milostný vzkaz nebo datum svatby.

Trend č.4: Interaktivní jídlo

Kdo říká, že svatební hostina nemůže být zábavná? V Japonsku si na svatebních hostinách nevěsty oblékají zástěry a každému z hostů vlastnoručně připravují sushi.

Na své svatbě můžete vytvořit improvizovaný koktejlový bar, u kterého si hosté snadno namíchají vlastní nápoj (tvrdý alkohol ale raději ponechte až na večerní párty).

FOTO: Svatební hostina
V jednoduchosti je krása - klasický bílý ubrus a barevné nádobí, Zdroj: sxc.hu

Moderní je také palačinkový raut – slané, sladké, s různými náplněmi a polevami. Z dětských návštěvníků můžete jednoduše udělat malé kuchaře a kuchařky a se zlobením je konec.

Ohodnoťte tento článek


Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.