Na svatebních koláčcích si můžete pochutnat i pokud držíte bezlepkovou dietu. Pšeničnou mouku lze nahradit např. bezlepkovou pšeničnou moukou nebo pohankovou moukou. Čtěte recept na bezlepkové svatební koláčky.
Postup přípravy
- Z vody, droždí a cukru připravíme kvásek. Do mísy dáme 200 g bezlepkové mouky, přidáme sůl, 30 g rozpuštěného vlažného másla, 35 g cukru, 1 vejce a vykynutý kvásek. Těsto promícháme, uhněteme, zakryjeme a necháme odpočinout.
- Z tvarohu, vanilkového a moučkového cukru, citronové kůry a jednoho žloutku připravíme tvarohovou náplň. Drobenku připravíme ze 100 g bezlepkové mouky a 100 g másla. Ingredience smícháme a prsty promneme tak, že vytvoříme drobenku.
- Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 3 mm. Nakrájíme rádýlkem na malé čtverečky. Do středu čtverečků dáme tvarohovou nebo povidlovou náplň, spojíme všechny čtyři rohy těsta, přitiskneme je k sobě a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečené posypeme moučkovým cukrem.
https://dev.weddingmag.cz/recept-na-pohankove-rohlicky/
Známe tradice spojené se svatebními koláčky a ten nejlepší recept