×
WeddingMag

Recept na tradiční dvoubarevnou buchtu z tvarohu a kakaa

Nejen v horkých dnech oceníte osvěžující buchtu z kakaa a tvarohu, kterou můžete konzumovat jak chlazenou z lednice, tak při pokojové teplotě. Máme pro vás recept na tento evergreen.

Tmavé těsto:
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
2 vajíčka
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva
2 hrnky hladké mouky
2 polévkové lžíce kakaa
citronová kůra (opravdu nemusí být!)

Tvarohové těsto:
2 tvarohy
1 vanilkový cukr
1 vanilkový puding, nevařit – vsypat prášek
1 hrnek moučkového cukru
2 vajíčka
1 hrnek mléka

Recept na těsta

Připravíme s dvě mísy, v každé z nich připravíme jedno z těst, a to tak, že do ní vložíme všechny ingredience a pomocí ručního mixéru je promícháme dohromady.

Tip: Pokud použijete tvaroh vaničkový, uberte alespoň půl hrnečku mléka. I tak bude hmota hodně řídká.

Uleželá zasytí i osvěží, Foto: Eva Mácová, Topzine.cz

Kreativitě se meze nekladou

Připravte si plech, vymažte jej či na dno položte pečící papír. Nyní je už vše na vaší kreativitě a hře s barvami. Nejprve na dno nalijte více jak polovinu kakaového těsta. Poté nalijte všechno tvarohové těsto. Pokud se vám začnou těsta míchat dohromady, vůbec to nevadí.

Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a vyrovnejte povrch.

Buchtu pečeme na 150 – 180 °C zhruba jednu hodinu v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám bude sice špinit až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.

Tvarohem lze buchty i vkusně zdobit, Foto: Eva Mácová, Topzine.cz

Tip: Používejte hladkou mouku, dodá buchtě na vláčnosti.

Čtěte také: Recept na buchtu z marmelády



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.