Na svatebních koláčcích si můžete pochutnat i pokud držíte bezlepkovou dietu. Pšeničnou mouku lze nahradit např. bezlepkovou pšeničnou moukou nebo pohankovou moukou. Čtěte recept na bezlepkové svatební koláčky.
Na přípravu koláčků bez lepku budeme potřebovat:
- špetku cukru krupice
- 10 g droždí
- 1 dcl vody
- 35 g cukru krupice
- 200 g bezlepkové mouky
- sůl
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce citronové kůry
- 100 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g másla
- 100 g bezlepkové mouky
- 2 polévkové lžíce moučkového cukru
Čtěte také: Hubnutí a lepek. Je bezlepková dieta zdravá?
Z vody, droždí a cukru připravíme kvásek. Do mísy dáme 200 g bezlepkové mouky, přidáme sůl, 30 g rozpuštěného vlažného másla, 35 g cukru, 1 vejce a vykynutý kvásek. Těsto promícháme, uhněteme, zakryjeme a necháme odpočinout.
Recept na kynuté svatební koláčky. Pochutnejte si nejen na svatbě
Z tvarohu, vanilkového a moučkového cukru, citronové kůry a jednoho žloutku připravíme tvarohovou náplň. Drobenku připravíme ze 100 g bezlepkové mouky a 100 g másla. Ingredience smícháme a prsty promneme tak, že vytvoříme drobenku.
Známe tradice spojené se svatebními koláčky a ten nejlepší recept
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 3 mm. Nakrájíme rádýlkem na malé čtverečky. Do středu čtverečků dáme tvarohovou nebo povidlovou náplň, spojíme všechny čtyři rohy těsta, přitiskneme je k sobě a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečené posypeme moučkovým cukrem.
Napište komentář