×
WeddingMag

Recept na bezlepkové svatební koláčky

Recept na bezlepkové svatební koláčky

Na svatebních koláčcích si můžete pochutnat i pokud držíte bezlepkovou dietu. Pšeničnou mouku lze nahradit např. bezlepkovou pšeničnou moukou nebo pohankovou moukou. Čtěte recept na bezlepkové svatební koláčky.

Na přípravu koláčků bez lepku budeme potřebovat:

  • špetku cukru krupice
  • 10 g droždí
  • 1 dcl vody
  • 35 g cukru krupice
  • 200 g bezlepkové mouky
  • sůl
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce citronové kůry
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 100 g másla
  • 100 g bezlepkové mouky
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru

Čtěte také: Hubnutí a lepek. Je bezlepková dieta zdravá?

Z vody, droždí a cukru připravíme kvásek. Do mísy dáme 200 g bezlepkové mouky, přidáme sůl, 30 g rozpuštěného vlažného másla, 35 g cukru, 1 vejce a vykynutý kvásek. Těsto promícháme, uhněteme, zakryjeme a necháme odpočinout.

Recept na kynuté svatební koláčky. Pochutnejte si nejen na svatbě

Z tvarohu, vanilkového a moučkového cukru, citronové kůry a jednoho žloutku připravíme tvarohovou náplň. Drobenku připravíme ze 100 g bezlepkové mouky a 100 g másla. Ingredience smícháme a prsty promneme tak, že vytvoříme drobenku.

Známe tradice spojené se svatebními koláčky a ten nejlepší recept

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 3 mm. Nakrájíme rádýlkem na malé čtverečky. Do středu čtverečků dáme tvarohovou nebo povidlovou náplň, spojíme všechny čtyři rohy těsta, přitiskneme je k sobě a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečené posypeme moučkovým cukrem.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.