Menu
WeddingMag
Svatební koláčky Snadné

Recept na bezlepkové svatební koláčky

Evžena Janovská

Evžena Janovská

Doba přípravy: 2 hod 30 min

Na svatebních koláčcích si můžete pochutnat i pokud držíte bezlepkovou dietu. Pšeničnou mouku lze nahradit např. bezlepkovou pšeničnou moukou nebo pohankovou moukou. Čtěte recept na bezlepkové svatební koláčky.

Suroviny

10 porcí

Hlavní ingredience

Na náplň

Na drobenku

Na posypání

Postup přípravy

  1. Z vody, droždí a cukru připravíme kvásek. Do mísy dáme 200 g bezlepkové mouky, přidáme sůl, 30 g rozpuštěného vlažného másla, 35 g cukru, 1 vejce a vykynutý kvásek. Těsto promícháme, uhněteme, zakryjeme a necháme odpočinout.
  2. Z tvarohu, vanilkového a moučkového cukru, citronové kůry a jednoho žloutku připravíme tvarohovou náplň. Drobenku připravíme ze 100 g bezlepkové mouky a 100 g másla. Ingredience smícháme a prsty promneme tak, že vytvoříme drobenku.
  3. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 3 mm. Nakrájíme rádýlkem na malé čtverečky. Do středu čtverečků dáme tvarohovou nebo povidlovou náplň, spojíme všechny čtyři rohy těsta, přitiskneme je k sobě a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečené posypeme moučkovým cukrem.

 

https://dev.weddingmag.cz/recept-na-pohankove-rohlicky/

Známe tradice spojené se svatebními koláčky a ten nejlepší recept

Ohodnoťte tento recept:
3,1
Právě čtete

Recept na bezlepkové svatební koláčky